четвртак, 2. фебруар 2012.

Kampanja protiv alkohola na Rajcu


U petak 18. i subotu 19. oktobra 2002. u Ljigu i na Rajcu se održava promocija kampanje IGRAJ ZA ŽIVOT BEZ ALKOHOLA. Kampanju je pokrenulo Ministarstvo prosvete Republike Srbije - Uprava za sport. Nosioc promocije kampanje u Ljigu i na Rajcu je "Skaut-rajac" uz saradnju sa osnovnom školom, gimnazijom, sportskim klubovima i drugima. . Uprava za sport je štampala prigodne plakate sa logom kampanje, bedževe, balone i sl. Više o ovoj akciji na www.igraj.org.yu.

PROGRAM ZA LJIG I RAJAC
Kampanja IGRAJ ZA ZIVOT BEZ ALKOHOLA predstavlja kontinuirani program iniciran i finansijski podrzavan od Uprave za sport Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. Program pripada oblasti brige o omladini, podrzava lokalne inicijative u cilju unapredjenja fizickih i sportskih aktivnosti omladine u funkciji zdravog zivota i posebno borbe protiv bolesti zavisnosti. Program je zapocet u avgustu 2001. godine pod nazivom Igraj za zivot droga ne. NJegova druga faza pod motom Igraj za zivot bez alkohola je obelezje 2002. godine.


Kampanja je usmerena na budjenje, povecanje i usmeravanje motivisanosti dece, mladih i odraslih za aktivan odnos prema sopstvenim zivotima. Ona emituje poruke koje promovisu sportsko-rekreativne aktivnosti, tj. zivot koji znaci aktivnost.

Program tj. kampanja IGRAJ ZA ZIVOT BEZ ALKOHOLA kroz edukativne, informativne, promotivne segmente, kao i segment direktnih akcija, utice na drustvo u celini, vrsi prevenciju i motivise mlade i stare da joj se pridruze.

Misija i ciljevi kampanje IGRAJ ZA ZIVOT BEZ ALKOHOLA su prevencija socijalno nepozeljnog ponasanja, razvijanja pozitivnih stavova prema sportsko rekreativnim aktivnostima kao modelu zivljenja, izgradjivanju aktivnog stava prema zivotu i licne odgovornosti svih generacija posebno dece i omladine.

18.10.2002. (petak) Promocija u LJig

11,3o sati UCESTVUJU: OKO 700 UCENIKA OS "SAVA KERKOVIC", IGRACI ODBOJKASKOG KLUBA "SPARTAK", IZVIDJACI I GOSTI

12,45 sati UCESTVUJU: OKO 500 UCENIKA TEHNICKE SKOLE I GIMNAZIJE "LUKA SPASOJEVIC", PRIPADNICI RAGBI KLUBA "SINGIDUNUM" ODBOJKASICE ZENSKOG ODBOJKASKOG KLUBA "SPARTAK", IZVIDJACI I GOSTI

13,45 sati PROMOCIJA U INTERNET KLUBU U LJIGU

19.10.2002. (subota)Promocija na Rajcu

10,30 sati POCETAK EDUKATIVNE RADIONICE U IZVIDJACKOM SPORTSKOM CENTRU

12,30 sati IZLET NA VRH RAJCA I PROMOTIVNA UTAKMICA

16,00 sati KRAJ PROMOCIJE

Нема коментара:

Постави коментар