четвртак, 2. фебруар 2012.

Projekat MOBA 2 deo na Rajcu

U periodu od 11. do 15.12. u izviđačkom centru Rajac (Jugoslavija), održan je Radni sastanak u okviru MOBA projekta na temu unapredjenja programskih oblasti u izvidjačkoj organizaciji.

Cilj susreta koji je okupio izvidjače i predstavnike različitih nevladinih organizacija iz Bosne i Herzegovine, Makedonije, Hrvatske i Jugoslavije bio je da se primenom specificnog skautskog pristupa unapredenju programa (RAP) preispita tematska oblast ”Svet u kome živim” koja čini značajan deo celokupnog izvidjačkog programa.

Tokom četiri dana učesnici su, definišući potrebe mladih, preispitali programske oblasti, definisali mesto pokreta u ovoj oblasti i mesto ove oblasti u izvidačkom programu, odredili obrazovne ciljeve i programske zahteve. Jedan od rezultata susreta na Rajcu predstavljaju i Uputstva za aktivnosti koja će vodjama pomoći u praktičnoj primeni programa i osvežiti njihov rad novim idejama.

Ovaj sastanak predstavlja još jedan kvalitativan korak ka uvodjenju novog načina preispitivanja programa koji mladima daje mogućnost da organizaciju usmeravaju prema svojim potrebama, o čemu govore i zadovoljni učesnici seminara.

Нема коментара:

Постави коментар